Blog1.jpg

Blog

Je kent ze vast wel, beloftes en geloftes die gemaakt zijn en nog altijd gemaakt worden. En wellicht heb je deze zelf ook afgelegd:
"Ik beloof jou om altijd voor je te zorgen." Of: "Ik hou van je, forever."
Of, wanneer je ooit met onenigheid uit elkaar bent gegaan, heb je de ander mogelijk onheil toegewenst.

Ik heb vaker verteld over de werking van energie, over de kracht en de gevolgen die bijvoorbeeld woorden en intenties dragen.
Dat dit net zozeer geldt voor een belofte of gelofte die je aflegt, daar zijn velen zich niet van bewust.

Bij het uitspreken van een belofte of gelofte ontstaat er een energetische verbinding die karmisch is. Dit wil zeggen dat de belofte/gelofte die je doet doorwerkt naar andere levens. Met andere woorden:
wanneer je opnieuw incarneert word je wederom geconfronteerd met een belofte die je ooit hebt afgelegd en dit kan lastige situaties opleveren.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Enige tijd geleden kwam Lea, een zeventienjarig meisje, op consult. Ze vertelde dat de relatie tussen haar en haar vader explosief te noemen was, wat de thuissituatie onprettig maakte en dat is dan zachtjes uitgedrukt.

Het eerste wat ik deed was nagaan of er een karmische connectie tussen Lea en haar vader was ontstaan in enig leven en dat bleek, zoals ik al verwachtte, het geval.
In dat betreffende leven bleken Lea en haar vader collega's te zijn geweest, waarbij de vader van Lea ondergeschikt was aan Lea (destijds ook een man). Er ontstond onenigheid waarbij de vader van Lea uit frustratie en woede de belofte/gelofte had uitgesproken (of gedacht), om haar (destijds 'hem') altijd dwars te zitten en klein te houden.
Deze belofte/gelofte was de oorzaak dat de vader van Lea in hun huidige leven samen, explosief reageerde op zijn dochter.

Hoe 'werkt' dit dan?

Het gedrag van de vader van Lea werd aangestuurd door een ONBEWUSTE emotie uit een ander leven, veroorzaakt door een, tot voor kort, onbewuste belofte. Deze emotie werd door zijn dochter in hun huidige leven samen getriggerd.
Triggering is mogelijk vanwege het feit dat Zielen de energie van elkaar herkennen en dus van daaruit op elkaar reageren.

Met het verbreken van de betreffende belofte/gelofte kwam er rust: er kwam ruimte om de verbinding met elkaar op een andere manier te gaan invullen en je kunt je voorstellen dat dit direct een positief effect had op zowel de sfeer in huis als op het geestelijk welzijn van zowel Lea als haar vader.

Een gelofte die te maken heeft met liefde, laten we eerdergenoemd voorbeeld nemen: 'love you forever', kan ook een desastreuze uitwerking hebben.

Stel je voor dat je in je huidige leven iemand ontmoet waarbij jij je volledig thuis voelt en waarbij je voelt of weet:
'dit is het, ik heb mijn soulmate opnieuw gevonden.' Wellicht weet je bewust al dat je samen gelukkig was in een ander leven.
Maar bij een nieuw leven komt meer kijken dan alleen een teruggevonden soulmate:
je hebt tevens te maken met nieuwe ego's, dus andere persoonlijkheden, met andere eigenschappen. En deze kunnen haaks staan op het gevoel dat door jouw ONBEWUSTE emotie (uit het andere gezamenlijke leven) teweeg werd gebracht, dankzij de herkenning van de andere Ziel.

En ondanks dat je door schade en schande leert, dus door het ervaren van pijn en verdriet omdat het niet werkt tussen jullie, blijf je tegen beter weten in hopen en proberen om 'het' werkend te krijgen. Aangestuurd vanuit de onbewuste belofte die je in het andere leven hebt afgelegd.

Herken jij je in bovenstaande?
Dan kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat er sprake is van een oude belofte of gelofte. Het goede nieuws is dat je deze kunt verbreken zodat je vrij komt van de karmische energie, vrij komt van de emotie. Na verbreking ben je letterlijk bevrijd en voel jij je vrij om jouw liefde aan iemand te geven die bij je past in dit leven.

Mocht je jouw partner graag willen laten weten dat je zielsveel van hem of haar houdt en 'forever' bij elkaar wil blijven, dan kan dat op een eenvoudige manier zonder dat er een karmische verbinding ontstaat:

"Ik hou van je en wil graag bij je zijn, tot mijn liefde voor jou in dit leven stopt."

Bezint voor Ge begint
Bewustzijn is het halve werk 😉

beloftes

Tijdens een Nei sessie met een jonge vrouw die ik Kyra zal noemen, worden diepliggende pijnen verwijderd.
Pijnen die onder andere verband houden met onveiligheid en het überhaupt op deze planeet mogen en willen zijn.

Kyra vertelt dat ze al even niet weet welke kant ze op 'moet', wat vaker gebeurt voor een ontwikkelingssprong of groeispurt.

Wanneer we halverwege de sessie zijn voel ik de energie veranderen terwijl ik tegelijkertijd een oma-figuur voor me zie: zij en haar kleindochter lijken uiterlijk als twee druppels water op elkaar, met dit verschil dat de oudere vrouw een gerijpter gezicht heeft onder een bos grijze haren.
Ze spreekt haar kleindochter met onder andere de volgende woorden hartstochtelijk toe: "Kijk eens wat je hebt gedaan en wat je allemaal hebt bereikt. Wees trots op jezelf!"

De energie van de vrouw is voelbaar als ik de boodschap doorgeef en Kyra raakt geëmotioneerd.
Ik vraag haar om haar ogen te sluiten: oma wil haar kleindochter graag een knuffel geven en om dit te kunnen ervaren is het soms nodig om visuele prikkels buiten te sluiten zodat voelen gemakkelijker wordt.
Kyra sluit haar ogen en een moment voelt zij hoe haar oma haar armen om haar heen legt.

Wat vervolgens gebeurt is zeer bijzonder: ik zie en vertel hoe de oudere vrouw haar handen boven de kruin van Kyra heft, waarna een waterval van energie vanuit haar handen naar beneden klatert met daarin witte, lichtgevende coderingen die de kruin en het systeem van Kyra binnenstromen: Lichtcodes.

Lichtcodes zijn spirituele krachten / eigenschappen die van de ene generatie op de andere kunnen worden overgedragen.

Ik vraag Kyra om te ontspannen om zo de energie te kunnen ontvangen.
Terwijl de download bezig is, maak ik de aarding van Kyra steviger zodat oude energie die door de instromende coderingen loskomt gemakkelijker door haar systeem kan worden afgevoerd. Na korte tijd stopt de download en bedanken we de oudere vrouw voor de spirituele kracht die zij aan haar kleindochter heeft doorgegeven. 

Kyra verteld dat zij haar oma niet heeft gekend omdat de vrouw op jonge leeftijd is overleden. Wat ze over haar wist, is dat het een gevoelige vrouw was die destijds op spiritueel vlak niet kon laten zien wat ze 'in huis had.'

Oma wist dat haar kleindochter op een 'dood spoor' zat en daarnaast sterk en zuiver genoeg was om met de nieuwe krachten om te kunnen gaan. 

Over toeval was hier wederom, as ever, geen sprake 💖

site oma

Ik hou van mijn werk maar soms is het zwaar om een vooruitziende blik te hebben, vooruit te weten en te doorvoelen.

Waar ik bijvoorbeeld nauwelijks over praat, en dan tot nu toe alleen nog met een enkele collega en vriendin omdat het ook voor mij nog altijd een soort van 'ver-van-mijn-bed-show' is, is het feit dat ik bij mensen implantaten verwijder die ik waarneem wanneer ik een healing geef.
Implantaten die zich laten zien als een zwarte microchip met aan weerszijden metalen pootjes.

Hoe ik hiermee in aanraking ben gekomen?

Een aantal jaar geleden lag ik half in slaap in mijn bed toen ik ineens een beeld te zien kreeg van een microchip die zich in mijn nek zou bevinden en ik was meteen klaarwakker. Op het moment dat ik me afvroeg hoe ik deze dan zou kunnen verwijderen, ontstond er in de energie als vanzelf een apparaat dat op heel nauwkeurige wijze, zonder ook maar íets te beschadigen, die chip verwijderde.
Ik voelde meteen verlichting en begon nieuwsgierig de rest van mijn lichaam te scannen.

Tot mijn verbijstering kwam ik er veel meer tegen. In elk van de grotere chakra's en op meerdere plekken in mijn lichaam.
Nadat ik deze stuk voor stuk had verwijderd en vervolgens had vernietigd, voelde ik me een stuk lichter en vrijer.
De functie van die chips: mensen controleren en manipuleren. In feite dus beroven van vrijheid.

Twee weken geleden kreeg ik vanuit het niets de ingeving om mijn zoon te 'scannen' terwijl ik 's avonds mijn mail las. Ik tunede in en ook bij hem trof ik op diverse plekken deze implantaten aan waarvan een aantal vrij groot waren.
Ik heb dat wat ik zag allemaal verwijderd, me opnieuw afvragend wat ik in vredesnaam aan het doen was en of hij er überhaupt iets van zou merken (ik had hem nog niets verteld i.v.m. het 'ver-van-mijn-bed-show-verhaal').

Zojuist kwam ik thuis en ik begroette hem terwijl hij aan het gamen was. Ineens zette hij zijn controller in de pauze stand, keek me aan en zei:
"Het was zo raar: van de week dacht ik zomaar ineens "Ik heb al die jaren slapend rondgelopen en ben pas net echt aan het leven. En terwijl ik die gedachte kreeg, dacht ik: "wtf?"

Terwijl hij vertelde, gingen mijn gedachten terug naar de chips die ik verwijderd had en ik kreeg kippenvel: voor mij altijd een bevestiging dat het klopt wat ik ervaar. Wat hij vertelde bevestigde dus mijn bevindingen.
Ik heb hem alleen verteld dat dit supermooi is, omdat ik in de energie iets bij hem had verwijderd en ik benieuwd was of hij er iets van zou gaan merken. We kletsten nog even waarna ik mijn bed opzocht.

Ik dook mijn bed in en voelde me even intens verdrietig. Verdrietig om al het gemanipuleer, om de gevechten om macht en controle die altijd gaande zijn geweest en nog altijd gaande zijn. Zowel op micro als op macro niveau.
Verdrietig, omdat ik niet altijd alles kan delen wat ik voel en ervaar omdat velen het nog niet begrijpen waardoor het angst kan veroorzaken, en verdrietig omdat het daardoor soms ook heel eenzaam voelt.

Waarom ik het nu toch deel, is omdat het hoog tijd wordt dat veel meer mensen zich hiervan bewust gaan worden. Bewust van het feit dat er zoveel meer gaande is dan waar normaliter over gesproken wordt en bewust van het feit dat jij de mogelijkheid hebt om jouw emotionele vrijheid terug te claimen.

Omdat het je geboorterecht is om vrij te zijn, op alle mogelijke manieren.

Onlangs moest ik voor mijn opleiding richting Nijmegen.
Doordat er een ongeluk was gebeurd, belandde ik in een file van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer waardoor ik meer dan voldoende tijd had om van het uitzicht te kunnen genieten.
Dacht ik.

Want uit het raam kijkend zag ik gras met daarin, over een aantal meters uitgespreid, een heel traject van afval: diverse grote en kleinere stukken plastic, lege blikjes red bull, een kartonnen milkshake beker en zelfs een volle vuilniszak!

Ik voelde diepe verontwaardiging en boosheid opkomen:
echt ongelooflijk vind ik het hoe arrogant, achteloos en respectloos sommige mensen, al dan niet bewust, met onze natuur, met onze aarde omgaan. Een aarde die de mensheid eeuwenlang zoveel heeft gebracht en nog altijd brengt, ondanks dat diezelfde mensheid door blijft gaan met het plegen van roofbouw.

Gedumpt afval is een fysieke weerspiegeling van de innerlijke beleveniswereld van medelanders die te lam zijn om het daar te deponeren waar het hoort.
Het dumpen van afval is niet alleen een weerspiegeling van de mate waarin bewustzijn, onvrede en gemakzucht aanwezig zijn, het is tevens een weerspiegeling van de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat, van de mate waarin liefde ontbreekt.
Liefde die niet alleen ontbreekt voor de natuur en voor de aarde, maar in de eerste plaats voor jezelf.

Wanneer je geen liefde of waardering kunt voelen voor jezelf, wanneer je geen respect op kunt brengen voor jezelf,
wanneer je geen verbinding kunt voelen met jezelf....
dan weerspiegelt zich dat altijd in de buitenwereld waar het zich, in dit geval, vertaalt in een berm vol afval.

Wil je bijdragen aan een wereld die fysiek èn energetisch schoon is? Begin dan bij de oorsprong en heal jeZelf. Breid je bewustzijn uit, ontwikkel jeZelf. Daarmee help je niet alleen jeZelf, het straalt uit naar alles en iedereen want je verhoogt de frequentie van het collectief.

Ieder mens op deze aarde is verantwoordelijk.
Niemand uitgezonderd.

Verbeter de wereld
Heal jeZelf.
Eenieder die besluit om, op welke manier dan ook, te groeien, zal weerstand voelen van zijn omgeving. Het grote cadeau dat men zichzelf geeft, gaat regelmatig gepaard met verlies van geliefden.

Er is echter geen weg meer terug voor degenen die hebben besloten om aan zichzelf te werken, om healingen te ondergaan, om te transformeren.
Vrijwel meteen worden mensen zich bewust van het feit dat beslissingen nemen vanuit hun gevoel gebeurt en niet langer met hun hoofd. Door deze verandering zijn zij niet langer gevoelig voor manipulatie en zullen zij niet in discussie gaan maar verwoorden wat zij voelen.

Doordat gevoelens zuiver en oprecht zijn, zal eenieder in de omgeving voelen dat er wezenlijk iets veranderd is. Het is voor de meeste naasten echter ongrijpbaar zolang zij willen vasthouden aan de persoon die degene was voor hij besloot om te groeien.

Voor eenieder die besloten heeft tot groei is het moeilijk om te zien dat compromissen sluiten niet langer mogelijk is. Het is niet zo dat men voortaan zijn zin door wil drijven, het is een kwestie van niet langer zichzelf kunnen verloochenen. Men gaat staan voor wie men werkelijk is. Daarin zijn geen compromissen mogelijk.

Zolang men kan aanvaarden dat groei gepaard gaat met verlies en met geliefden in liefde loslaten, zal wat onmogelijk leek vaak mogelijk blijken. Het is mogelijk om zonder veel pijn en moeite de ander los te laten, waar dat voorheen onmogelijk scheen.
De naaste waar het om gaat voelt echter dat manipulatie geen zin heeft en het wonderbaarlijke geschiedt met regelmaat: men vindt elkaar weer in wederzijds respect.

Doordat degene die kiest voor groei de ander in liefde los kan laten, voelt de ander dat hij een keuze heeft. Boosheid en verdriet beklijven niet en regelmatig kiest men eieren voor zijn geld: leven met de veranderde partner en kiezen voor Onvoorwaardelijke Liefde. Met regelmaat zien Wij dat de groei van de één het zaadje is dat bij de ander geplant wordt.

Niet iedereen heeft echter het vermogen om te zien dat groei leidt tot moeiteloosheid. Men mist het onontbeerlijke vertrouwen. Wij zien dat het gaat om vertrouwen in zichzelf, zelf denkt men dat het gaat om het gemis van vertrouwen dat de ander in hen stelt.
Zij denken te veel van buiten af.

Kiest men voor groei, dan kiest men onvoorwaardelijk voor zichzelf. Pas als men onvoorwaardelijk voor zichzelf heeft gekozen en daarmee Onvoorwaardelijke Liefde aan zichzelf schenkt, kan men Onvoorwaardelijke Liefde schenken aan eenieder die hen omringt. Men heeft dan geen vertrouwen nodig van de ander, is niet langer afhankelijk van wat een ander van hen vindt.

Het verlies van geliefden is te dragen omdat Onvoorwaardelijke Liefde voor zichzelf een grote leegte opvult, wetende dat liefde van een ander mens deze leegte nooit kan vullen.

Uit: Moeder Aarde
Door: Eleonora Gabriëls 💜😇

Ik had het gevoel dat ik dit stuk moest plaatsen: om iedereen die bezig is met groei, ontwikkeling en transformeren een hart onder de riem te steken en inzicht te verschaffen in dat wat gaande is. Dat loslaten van mensen soms noodzakelijk is omdat je gewoon niet anders kunt.

Ik heb in het begin moeite gehad om mensen los te laten: niet in de laatste plaats door onbegrip van degenen die het betrof. Het was nl niet mijn intentie hen pijn te bezorgen, maar om mijzelf pijn te besparen.
In mijn geval gingen degenen die ik los wilde laten, trekken wanneer ik afstand nam en kreeg ik veel boosheid over me heen. Zij bleven vragen wat zij verkeerd hadden gedaan en begrepen niet dat het te maken had met individuele groei.
Hierdoor kon ik niet anders meer dan het contact volledig verbreken: ik moest een duidelijke grens trekken, zowel voor de ander als voor mezelf.

Het transformatieproces is niet gemakkelijk uit te leggen aan mensen die zich niet of nauwelijks bezighouden met bewustzijnsontwikkeling en groei. Zij begrijpen niet dat het loslaten niets te maken heeft met hen, maar dat 'het' voor degene die verder groeit niet meer past: de energieën matchen niet meer en je voelt dat het klaar is en het nodig is om af te ronden zodat je verder kunt.

Loslaten is niet iets dat zich beperkt tot mijn vriendenkring maar ook doorwerkt in mijn naaste familie.
Ik heb ervaren dat onbegrip bij hen maakt dat ik gezien wordt als dat ik buiten de maatschappij sta, meewarig wordt bekeken en dat er zelfs over me wordt gesproken als dat ik niet 'spoor'.

Dit weerhoudt me er echter niet van om mijn eigen weg te gaan en voor mezelf te kiezen: het verder helpen van mensen, bewustmaken, healen en onderwijzen van mensen is wat ik het liefste doe. Pijn transformeren zodat mensen weer in contact komen met zichzelf, opnieuw liefde kunnen gaan voelen voor zichzelf en vanuit die liefde kunnen gaan leven.
Het maakt het leven zoveel mooier.

Ik heb ook gemerkt dat voor eenieder die je loslaat, een nieuw persoon in de plaats komt: mensen die voelen als soulfamily. Mensen waarmee je verder kunt groeien en waarmee echte verbinding mogelijk is.

Ik heb hier al eerder over geschreven, maar het is de kracht van de herhaling die een boodschap echt binnen laat komen.
Ik wens eenieder die zich in dit proces bevindt, in welk stadium dan ook, veel liefde en kracht 💜

Loslaten Levenskracht
Ik hou van je
Ik hou zoveel van je, dat je het niet kunt bevatten
Ik ben jouw kern: zuiver Liefde, zuiver Licht, niet te doven
Ik blijf altijd jij, jij blijft altijd mij
Onlosmakelijk verbonden.......
Liefde en Licht

Ik hou van je ♥

Ik hou van je LevensKracht