Blog1.jpg

Wanneer je (spiritueel) aan het groeien bent, komt er altijd een moment dat je geen of nog weinig verbinding voelt met een aantal mensen die je in je kennissen- of vriendenkring hebt. Je kunt je bijvoorbeeld niet begrepen voelen waardoor je je eenzaam voelt.

Door de processen die je doormaakt kun je je dan min of meer gedwongen voelen om contacten te verbreken of besluiten om deze te laten verwateren. Dit laatste is een natuurlijke manier van loslaten.

Tijdens je leven gaan er mensen weg die niet meer bij je 'passen', maar je zult ook ervaren dat nieuwe mensen je pad kruisen. Het is een natuurlijk proces in de flow van het leven. 

Vasthouden aan relaties die niet meer bij je passen kost veel energie. In eerste instantie onbewust. Echter al snel zal je merken dat het niet alleen onrust brengt, maar daarnaast vermoeidheid en verdriet. Je kunt jezelf erdoor kwijtraken.

Loslaten, dus kiezen voor jezelf, kan ambivalente gevoelens opleveren als opluchting, en pijn en verdriet.

Wat helpt is de wetenschap dat vroeg of laat de rust terugkeert die nodig is om nieuwe energie op te doen zodat je verder kunt. 

Vanuit deze groeiprocessen is een gezegde ontstaan:

'Sommige mensen lopen met je mee gedurende je hele leven, en sommige voor even.' 

Een waarheid als een 🐄

Groeien, Loslaten, Verwerken.

Niet gemakkelijk, soms nodig  ❤️