Blog1.jpg
Onlangs moest ik voor mijn opleiding richting Nijmegen.
Doordat er een ongeluk was gebeurd, belandde ik in een file van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer waardoor ik meer dan voldoende tijd had om van het uitzicht te kunnen genieten.
Dacht ik.

Want uit het raam kijkend zag ik gras met daarin, over een aantal meters uitgespreid, een heel traject van afval: diverse grote en kleinere stukken plastic, lege blikjes red bull, een kartonnen milkshake beker en zelfs een volle vuilniszak!

Ik voelde diepe verontwaardiging en boosheid opkomen:
echt ongelooflijk vind ik het hoe arrogant, achteloos en respectloos sommige mensen, al dan niet bewust, met onze natuur, met onze aarde omgaan. Een aarde die de mensheid eeuwenlang zoveel heeft gebracht en nog altijd brengt, ondanks dat diezelfde mensheid door blijft gaan met het plegen van roofbouw.

Gedumpt afval is een fysieke weerspiegeling van de innerlijke beleveniswereld van medelanders die te lam zijn om het daar te deponeren waar het hoort.
Het dumpen van afval is niet alleen een weerspiegeling van de mate waarin bewustzijn, onvrede en gemakzucht aanwezig zijn, het is tevens een weerspiegeling van de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat, van de mate waarin liefde ontbreekt.
Liefde die niet alleen ontbreekt voor de natuur en voor de aarde, maar in de eerste plaats voor jezelf.

Wanneer je geen liefde of waardering kunt voelen voor jezelf, wanneer je geen respect op kunt brengen voor jezelf,
wanneer je geen verbinding kunt voelen met jezelf....
dan weerspiegelt zich dat altijd in de buitenwereld waar het zich, in dit geval, vertaalt in een berm vol afval.

Wil je bijdragen aan een wereld die fysiek èn energetisch schoon is? Begin dan bij de oorsprong en heal jeZelf. Breid je bewustzijn uit, ontwikkel jeZelf. Daarmee help je niet alleen jeZelf, het straalt uit naar alles en iedereen want je verhoogt de frequentie van het collectief.

Ieder mens op deze aarde is verantwoordelijk.
Niemand uitgezonderd.

Verbeter de wereld
Heal jeZelf.