Blog1.jpg
Mijn blik valt op een Happinez die in mijn praktijk ligt en ik zie het woord 'Overgave'.
Overgave..., het klinkt zo gemakkelijk maar blijkt in de praktijk minder gemakkelijk uit te voeren.
Overgave betekent nl loslaten en accepteren. Het loslaten van het willen veranderen van een situatie zoals deze zich in jouw leven voordoet. Met andere woorden: het accepteren van een situatie.

Overgave kan ook inhouden: overgave aan jezelf. Stoppen met vechten tegen jezelf. Stoppen met anders willen zijn, stoppen met het ontkennen van wie je bent, stoppen met jezelf dwingen in 'jouw plaatje' te passen van hoe jij vindt dat je zou moeten zijn en jezelf gaan accepteren, jezelf goed gaan vinden, precies zoals je bent.

Het vechten tegen jezelf vreet energie en haalt je uit je kracht. In plaats daarvan kun je op ontdekkingsreis gaan naar jezelf. Hierin ligt jouw grootste uitdaging. Een benadering kan zijn: 'Oké, ik ben gevoelig en ik vind dat niet prettig, maar wat kan ik er mee?' Je hebt niet voor niets de kwaliteiten meegekregen die je nu hebt, toen je voor dit leven koos. Doe er dus iets mee in plaats van jezelf te ontkrachten.

Wanneer je leert omgaan met de eigenschappen van jezelf die je nu als zwakte of als lastig beschouwt, zet je jezelf in je kracht. Je zult ervaren dat je je compleet en krachtig gaat voelen wanneer je jezelf accepteert zoals je bent en dit heeft een positieve invloed op elke situatie in je leven ♡