Blog1.jpg

Je kent ze vast wel, beloftes en geloftes die gemaakt zijn en nog altijd gemaakt worden. En wellicht heb je deze zelf ook afgelegd:
"Ik beloof jou om altijd voor je te zorgen." Of: "Ik hou van je, forever."
Of, wanneer je ooit met onenigheid uit elkaar bent gegaan, heb je de ander mogelijk onheil toegewenst.

Ik heb vaker verteld over de werking van energie, over de kracht en de gevolgen die bijvoorbeeld woorden en intenties dragen.
Dat dit net zozeer geldt voor een belofte of gelofte die je aflegt, daar zijn velen zich niet van bewust.

Bij het uitspreken van een belofte of gelofte ontstaat er een energetische verbinding die karmisch is. Dit wil zeggen dat de belofte/gelofte die je doet doorwerkt naar andere levens. Met andere woorden:
wanneer je opnieuw incarneert word je wederom geconfronteerd met een belofte die je ooit hebt afgelegd en dit kan lastige situaties opleveren.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Enige tijd geleden kwam Lea, een zeventienjarig meisje, op consult. Ze vertelde dat de relatie tussen haar en haar vader explosief te noemen was, wat de thuissituatie onprettig maakte en dat is dan zachtjes uitgedrukt.

Het eerste wat ik deed was nagaan of er een karmische connectie tussen Lea en haar vader was ontstaan in enig leven en dat bleek, zoals ik al verwachtte, het geval.
In dat betreffende leven bleken Lea en haar vader collega's te zijn geweest, waarbij de vader van Lea ondergeschikt was aan Lea (destijds ook een man). Er ontstond onenigheid waarbij de vader van Lea uit frustratie en woede de belofte/gelofte had uitgesproken (of gedacht), om haar (destijds 'hem') altijd dwars te zitten en klein te houden.
Deze belofte/gelofte was de oorzaak dat de vader van Lea in hun huidige leven samen, explosief reageerde op zijn dochter.

Hoe 'werkt' dit dan?

Het gedrag van de vader van Lea werd aangestuurd door een ONBEWUSTE emotie uit een ander leven, veroorzaakt door een, tot voor kort, onbewuste belofte. Deze emotie werd door zijn dochter in hun huidige leven samen getriggerd.
Triggering is mogelijk vanwege het feit dat Zielen de energie van elkaar herkennen en dus van daaruit op elkaar reageren.

Met het verbreken van de betreffende belofte/gelofte kwam er rust: er kwam ruimte om de verbinding met elkaar op een andere manier te gaan invullen en je kunt je voorstellen dat dit direct een positief effect had op zowel de sfeer in huis als op het geestelijk welzijn van zowel Lea als haar vader.

Een gelofte die te maken heeft met liefde, laten we eerdergenoemd voorbeeld nemen: 'love you forever', kan ook een desastreuze uitwerking hebben.

Stel je voor dat je in je huidige leven iemand ontmoet waarbij jij je volledig thuis voelt en waarbij je voelt of weet:
'dit is het, ik heb mijn soulmate opnieuw gevonden.' Wellicht weet je bewust al dat je samen gelukkig was in een ander leven.
Maar bij een nieuw leven komt meer kijken dan alleen een teruggevonden soulmate:
je hebt tevens te maken met nieuwe ego's, dus andere persoonlijkheden, met andere eigenschappen. En deze kunnen haaks staan op het gevoel dat door jouw ONBEWUSTE emotie (uit het andere gezamenlijke leven) teweeg werd gebracht, dankzij de herkenning van de andere Ziel.

En ondanks dat je door schade en schande leert, dus door het ervaren van pijn en verdriet omdat het niet werkt tussen jullie, blijf je tegen beter weten in hopen en proberen om 'het' werkend te krijgen. Aangestuurd vanuit de onbewuste belofte die je in het andere leven hebt afgelegd.

Herken jij je in bovenstaande?
Dan kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat er sprake is van een oude belofte of gelofte. Het goede nieuws is dat je deze kunt verbreken zodat je vrij komt van de karmische energie, vrij komt van de emotie. Na verbreking ben je letterlijk bevrijd en voel jij je vrij om jouw liefde aan iemand te geven die bij je past in dit leven.

Mocht je jouw partner graag willen laten weten dat je zielsveel van hem of haar houdt en 'forever' bij elkaar wil blijven, dan kan dat op een eenvoudige manier zonder dat er een karmische verbinding ontstaat:

"Ik hou van je en wil graag bij je zijn, tot mijn liefde voor jou in dit leven stopt."

Bezint voor Ge begint
Bewustzijn is het halve werk 😉

beloftes